UKF Kenpo uitgelegd Self Protection voor iedereen

UKF Kenpo uitgelegd – Self Protection voor iedereen

Self Protection is voor iedereen. In een video-interview wordt UKF Kenpo uitgelegd door Jan Peter Bolhuis, Chief Instruction UKF Kenpo. De video is opgenomen door De Zaak, het online platform voor ondernemers. In de uitgave #4 van juni 2016 wordt aandacht besteed aan het thema Veiligheid.

UKF Kenpo is voor iedereen die zich in een bepaalde situatie begeeft en zich daar niet veilig bij voelt. Met UKF trainen wij mensen die daar verandering in willen aanbrengen. Het systeem waarin mensen worden getraind, is een set gebaseerd systeem. Bijvoorbeeld de manier van lopen of een blokkering wordt zo opgezet, dat het direct een aanval wordt. Op deze wijze train je in sets wat in feite de ingrediënten zijn die je altijd kan gebruiken. Je weet daarmee hoe je moet lopen en de beweging [van je aanval] moet inzetten. Daarnaast bepaalt de rotatie van je beweging de richting van de aanval. Dit wordt gevolgd door zwaartekracht om door [je aanvaller heen] te lopen (door het doel heen bewegen).

Power Strike

In UKF Kenpo heet de aanzet tot beweging ‘Inertial Engagement’. De rotatie is ‘Rotational Engagement’ en de zwaartekracht ‘Gravitational Engagement’. Dit opeenvolgende uitgevoerd is een Power Strike. In de video demonstreert Jan Peter Bolhuis enkele sets, waarbij de aanvaller in een regen van effectieve en doelgerichte Power Strikes terecht komt.

In reguliere trainingen gaat het er minder hard aan toe. Alleen de geoefende kenpoïst is in staat beheerst een demonstratie te geven. So, don’t try this at home!

Trainen in UKF Kenpo

Trainen in UKF Kenpo leidt er toe dat je automatisch op je houding gaat letten: je staat rechtop, je longen worden ‘voller’ en je kijkt de mensen recht in de ogen aan. Feitelijk neemt je zelfvertrouwen, je assertiviteit en je sensibiliteit toe doordat je jezelf opnieuw uitvindt. Dat opnieuw uitvinden is terug naar je basis: gebruik maken van je houding en stand van het lichaam. Iedereen heeft deze basis in zich, je moet het alleen terugvinden!

Voor ondernemers

Bij Universal Kenpo Federation Europe trainen in het Doornse Dutch Training Center veel ondernemers en ondernemende personen. En precies om deze reden besteedt het online platform voor ondernemers ‘De Zaak‘ in haar themanummer ‘Veiligheid’ aandacht aan UKF Kenpo. Ook in het magazine De Zaak dat op 28 juni 2016 verschijnt, wordt aandacht aan Veiligheid en UKF Kenpo besteed.

UKF Kenpo uitgelegd Self Protection voor iedereen

Wil je meer weten of een proeftraining volgen? Neem contact met ons op.