Wat is UKF Kenpo

Wat is UKF Kenpo

Offensieve zelfprotectie – de aanval aanvallen

Wat is UKF Kenpo? Voor een leek zou UKF Kenpo kunnen worden gezien als een vechtsport of zelfverdediging-systeem. Echter, ons systeem is geënt op een offensieve manier van zelfprotectie. Een wezenlijk verschil. Er is op straat, in je huis of in een oorlogssituatie geen sprake van een scheidsrechter die je uit elkaar haalt. En de setting is nooit van te voren duidelijk.

Uitgaande van het principe ‘de aanval aanvallen’ (Attack the Attack), voorkomen wij eb- en vloedsituaties (tikkertje spelen)  in een gevecht waarbij voor iedere aanval of soort wapen een andere techniek moet worden gekozen.

Set-based training

Wij trainen in een set-gebaseerd systeem ontworpen door onze senior teaching blackbelt, Grand Master Mike Pick. Na jarenlang als leerling en bodyguard van American Kenpo grondlegger Ed Parker te hebben getraind, heeft Mr. Pick tijdens en na zijn tijd in Vietnam als US Marine het American Kenpo systeem gemaakt tot wat wij trainen (UKF Kenpo), maar nu met de combat componenten erin verwerkt. Michael Robert Pick traint om deze reden dan ook al jarenlang de Special Forces.

UKF Kenpo kan worden gebruikt met of zonder wapen. Wanneer jij wordt aangevallen, is jouw antwoord; ‘de aanval’. De geleerde sets kunnen ongelimiteerd worden ingezet en bestaan uit een logische standen-sets, kick-sets en striking sets! Uiteraard ook de combinaties hiervan. Bij de laatste zien we, dat waar in andere systemen gekozen wordt voor blokkeringen, wij ons sec bedienen van strikes (power strokes) die eveneens een blokkerende werking hebben.

Uiteraard trainen wij ook met ‘oefenmessen’ en andere wapens en gaan we in op de fatale fouten die anderen maakten. Daar waar specifieke diepgang nodig is, kunnen UKF instructeurs wereldwijd worden ingezet en de materie vanuit een combat-omgeving uitleggen. Ook in situaties waar foldermessen en andere kleinere steekwapens ‘handig’ tegen je gebruikt kunnen worden, zijn de UKF principes zeer bruikbaar.

Trainingen

In onze trainingen zijn de aanvallers en aanvallen evenzo belangrijk om goed te leren, als het op de juiste wijze kunnen verweren. Wij letten daarbij op de correcte body alignment, lichaamstaal, intentie vs intensiviteit en niet in de laatste plaats of doelen worden bereikt.

Wat is UKF Kenpo: jij dicteert en domineert in iedere situatie

Techniek gebaseerde systemen zijn zeker niet minder of slechter en dienen hun doel, maar wij zijn van mening dat je met je eigen bekende bewegingsmechanismen eenvoudiger een situatie beheerst. Het gaat er om dat je je niet laat leiden door het vooropgezette spel van een aanvaller.

Daarom dicteren wij bij UKF Kenpo met het set-gebaseerde systeem iedere uitkomst zelf en domineren wij de situatie. Het is een mindset. Jij bepaalt wat de volgende stap is.

wat is UKF KenpoVeel gehoord en gezien om ons heen zijn mensen die zichzelf bang praten. Dit gaat van: “Die gast is groot, sterk, heeft drugs op, is gek, heeft al eens iemand vermoord” tot en met “Die kan ik nooit aan“.

Wij doen er alles aan om die negatieve zaken te bannen uit jouw hoofd. Jij dicteert en domineert in iedere situatie, ook op werk, thuis en zo meer. 
Dit hoeft in een werk- of thuissituatie natuurlijk niet met agressie te gaan.